ناودانی یکی از مقاطع فولادی است که دارای تنوع و کاربردهای گستردهای میباشد. کاربرد ناودانی در ساختمان سازی یکی از متداولترین و پررنگترین این کاربردها است که به اندازه کافی جای بحث دارد. البته بر کاربردهای این مقطع فولادی در صنعت نمیتوان چشم پوشی کرد؛ اما استفاده گسترده از آن در ساختمان سازی اطلاعات بسیار زیادی را در اختیار ما قرار میدهد؛ از این رو، فولاد جابری همراه شما است تا بتواند اطلاعات دقیق و مفیدی را درباره کاربرد ناودانی در ساختمان سازی در اختیار شما عزیزان قرار دهد. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
ناودانی چیست؟
پیش از اینکه به معرفی کاربرد ناودانی در ساختمان سازی بپردازیم، بهتر است به طور دقیق با این مقطع فولادی در فروشگاه فولاد جابری آشنا شوید. ناودانی یکی از انواع پروفیلهای باز است که دارای سطح مقطعی شبیه به حرف U انگلیسی میباشد و در زبان انگلیسی با نامهای Steel c Channels یا Steel U Channels شناخته می شود به طور کلی، کاربرد ناودانی در ساختمان سازی و صنعت به طور گسترده به چشم میخورد. بهتر است بدانید که این مقطع فولادی از یک سطح افقی به نام جان و دو سطح عمود بر جان به نام بال تشکیل شده است.
کاربرد ناودانی در ساختمان سازی
همانطور که در ابتدای این مطلب از فولاد جابری اشاره کردیم، کاربرد ناودانی در ساختمان سازی به طور گستردهای مشاهده شده است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ناودانی در نمای ساختمان کاربرد دارد.
- ناودانی ساخته شده از آلومینیوم در اجرای نمای مدرن و زیرسازی آن به کار میرود.
- برای زیرسازی نما که بنیان و شالوده اصلی نما به شمار میرود، مقاطع و مصالح گوناگونی بسته به نوع پوشش نهایی در نما و سیستم نصب آن مورد استفاده قرار میگیرد که یکی از این مقاطع، ناودانی میباشد.
- ناودانی برای ساخت چهارچوب و قاب دربها و پنجرهها نیز به کار برده میشود. درب و پنجره در ساختمان از مهمترین بخشهای آن هستند. بنابراین، قاب چارچوبی که بتوان از طریق آن درب یا پنجره را به دیوار مورد نظر متصل کرد، یکی از موارد مهمی است که با استفاده از ناودانی اجرا میشود.
- ناودانی در سقفهای سبک به عنوان پشتیبان عرشه سقف استفاده میشود.
- از ناودانی به عنوان ناودان نیز در پشت بامها استفاده میشود تا هنگام بارش باران آب موجود را به سمت زمین هدایت کند.
- استفاده از ناودانی در کروم بندی پشت بام نیز کاربرد دارد.
- این مقطع فولادی در سازههای فولادی نیز کاربرد دارد. ناودانیها به همراه تیرآهن و دیگر مقاطع فولادی استفاده میشوند.
- ناودانی در اسکلتهای فلزی هم به کار برده میشود.
- کاربرد ناودانی به عنوان تیر حمال در سازهها هم مشاهده شده است. تیر حمال در برخی از پروژههای ساختمانی به عنوان حامل و حمایت کننده نماسازی و زیبایی ساختمان میباشد. البته امکان استفاده از ناودانی به عنوان تیر حمال در ساختمانهایی با قاب چوبی هم فراهم شده است. در این حالت برای افزایش مقاومت، تیرهای چوبی را درون ناودانی قرار می دهند تا ضمن افزایش مقاومت، اجزای مختلف سازه هم راحتتر به تیر متصل شوند.
- استفاده از ناودانی به عنوان تیرچه، تسمه و مهاربند هم به چشم میخورد. ناودانی در سقفهای سبک به عنوان تیرچه کاربرد دارد.
- ناودانی در مقایسه با انواع تیرهای چوبی، کوچکتر و سبکتر است و از مقاومت بالاتری هم برخوردار میباشد. در حقیقت تحمل فشار بیشتر جزو مهمترین ویژگیهای ناودانی به شمار میرود.
- برای افزایش ایمنی سازهها در دیوارهای سازه از نگهدارنده دیوار یا وال پست استفاده میشود. ناودانی یکی از مقاطع فولادی است که برای اجرای وال پست مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از ناودانی در ساخت دیوار مقاومت و استحکام آن را افزایش داده و از تاب خوردگی و ریزش آن جلوگیری خواهد کرد.
- یکی دیگر از کاربردهای ناودانی در ساختمان سازی استفاده از آن در ساخت خرپا است. خرپا سازه فلزی مثلثی شکل است که برای ایجاد مقاومت در برابر فشار خارجی در ساختمان به کار برده میشود. برای ساخت خرپا از ناودانی unp که به ناودانی اروپایی معروف است، استفاده میشود. این محصول دارای وزن بالاتر و مقاومت بیشتری هم میباشد.
جمع بندی
کاربرد ناودانی در ساختمان سازی به صورت گسترده نشان دهنده استفاده از ویژگیهای این مقطع فولادی در جهت ساخت و ساز ساختمان میباشد. در صورتیکه میخواهید برای خرید ناودانی اقدام کنید، پیشنهاد ما مراجعه به فروشگاه فولاد جابری است. شما با انتخاب فروشگاه ما میتوانید لیست محصولات را مشاهده کرده و از به روزترین قیمت ناودانی مطلع شوید و در نهایت خریدی ایمن، باکیفیت و به صرفه را تجربه کنید.